There was an error in this gadget

November 5, 2009

Kenangan Yang Terpahat..Takkan Kulupakan..



MRSM JELI,"THE CENTRE OF EXCELLENCE"

Tanggal 3 MAC 2001,aku daftar nama aku kat MRSM JELI,lambat sebab MRSM tu baru buka.Aku terpaksa tumpang sekolah kat SMK Ipoh,gual ipoh(dekat rumah aku).Bermula alam persekolahan di MRSM JELI,kenangan demi kenangan terukir and terpahat di hati.Banyak sangat perkara yang hadir dalam sanubari.Mula2 masuk MRSM, aku jmpa sorg manusia yang asyik menyengih je ble jumpa aku,ms tu dia gemuk lg, nama dia Wan Muhamad Aizat.Tp aku bkn nak cite sume kenangan,sebab banyak sangat.Kenangan yang paling manis adalah saat2 bersama kawan-kawanku.



Disebabkan kami berkawan dari form1 sampai form5, kami jadi mcm adik beradik. Ada la beberapa orang yang daftar masa form 4(kira budak baru la), tapi join "family kitorang" -->> WELCOME to BATCH TERBAEK FAMILY.Antaranya Gjoe,Ise,Mubin,Azwan Kefli, Zulkifli, Matko, Matyie, Matyo (sowie lau nama korang xtersebut,ni je yang aku dapat pk time ni).Yang pempuan lak Nik (kawan awek aku),Kak Aini,Asiah, (ntahla,aku xigt la nama korang, tp jgn marah, aku igt muka korg,hehe). Aku merindui sangat2 saat indah di MRSM Jeli, dengan ramai cikgu-cikgu yang sangat sporting, terumatanya macam Gjoe(Mata Berkaca) bagitau,Cikgu Yoe and Cikgu Suhaila.


Pintu Masuk MRSM JELI

Kemudian,Cikgu Rozaiman, Cikgu Mat, Cikgu Haniff, Cikgu Maswan, Ustaz Zabidi, Cikgu Zaki, Cikgu Arfan Borhan Abdullah (cikgu yang banyak bg tunjuk ajar kat aku ms olahraga), Cikgu Rhyna, Cikgu Saidah, Cikgu Zana, dan ramai lagi.

Alhamdulillah, sampai sekarang kitorang masih contact sesama lain,tp ada la jugak yang terputus contact and join our group now.Ntahla, dorg da lupa member kot, atau pun sorg yang TIADA PERASAAN RINDU KAT MEMBER!! Tp dlm banyak2 member,sorg je yang diam terus, Azizi,maybe dia ada problem,who know.Aku mengaku,kadang-kadang aku disappointed dengan korang,tp korg jangan terasa hati sebab aku anggap korang mcm adik beradik.AKu rs sedih bila time kes pukul budak SMK Panji.Sebelum kejadian,kita da sama2 planning nak "gomo" ramai2,satu form 5 nak join.TP bila budak tu datang je,tinggal 4 orang je??Mana yang lain?Yang ada cuma azizie,matyie,limi,n aku.Skali tu je aku rs disppointed sgt2.Harap korang maafkan aku sebab ada perasaan mcm tu.TP lepas tu korang backup kitorang balik kan?Terima kasih.Korang pergi jumpa cikgu zaki n mintak dengan HEP Hanafi jangan wat gi balai polis.Thank a lot,lau x,mati aku dok dalam lokap.Aku rasa da banyak sangat aku luahkan ni.

Disini ada beberapa gambar kenangan yang ada pada aku. Sebelum terlupa, nama MAMAT,ANAM,FARIS IZZAT aku xsebut. Sebab korang gelap kot.. Haha,sampai nama pun xnampak. Diorang roommate aku la wei! K la, nanti aku wat list nama korang ye! List nama2 adik beradik di MRSM JELI. Jangan marah. Haha.



Ni la MRSM Jeli yang selalu di ingatan kami

ps : Aku harap member2 MRSM JELI yang masih bersatu,harap kita xkn berpecah sampai ke akhir nanti,INSYALLAH. "Friendship will never end". Bila sume da kahwin,kita sama2 wat majlis and "cup" anak kita ek, biar dorg jadi suami isteri,then kita masing2 berbesan. Haha.
Share Ke Facebook Anda :

4 comments:

  1. yezza...
    i like it..
    kes smk panji tu sori yieh..
    sep kito xkam pecah doh..
    hanya mati jew yg memisahkan kita..

    ReplyDelete
  2. huh,tringat zmn dulu2..
    harap sep kito tok pecoh!

    part last tuh ak suka,hak3
    jauh demo mikir

    ReplyDelete
  3. xsangka ramai share post ni..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...